2014. október 24., péntek

- 3. nap

A Kolibri Színház 2009 decemberében a "Toda - Csoda gyereknyelven" című előadással vendégszerepelt Japánban. Erről az útról készítettem egy kis videó összeállítást annak idején, akinek van kedve és ideje (cirka 12 perce) az itt nézheti meg:

TODA Japánban

Annak, hogy blog-írásra adom a fejem, az adja az aprópóját, hogy pár nap múlva ismét Japánba repülünk Marék Veronika Kippkopp meséiből készült bábjátékunkkal. Ő - a szerző - rendkívül népszerű nemcsak hazánkban, hanem a távoli szigetországban is. Őt keresték meg több, mint egy éve a Yakumo Nemzetközi Színházi Fesztivál szervezői, hogy létezik-e színházi adaptációja a meséinek...

.... és létezik, és meghívtak minket, és megyünk. Nagy boldogságunkban még azt is bevállaltuk Alexics Ritával (Tipptopp), hogy az egész szövegkönyvet elsajátítjuk japán nyelven, ami nem volt kis vállalás, de most már megvan. Sőt teszteltük is: múlt szombaton este, a budapesti japán iskolából gyerekek és szüleik boldogan jöttek a Kolibri Fészekbe összesen harminchatan, hogy megtekintsék a főpróbánkat, ami remekül sikerült. Kár, hogy erről kevesen értesültek, ezért itt alább megosztok néhány képet, amit Ruszina Szabolcsnak köszönhetünk:



 Némelyiket ki is próbálták. Ahhoz képest, hogy este nyolc körül lett vége az előadásnak, még elég virgoncok voltak. Legalább fél órába tellett mire visszaszereztük a bábjainkat :)


Hát ennyi lenne a - 3 nap. Hétfőn nem kis út áll előttünk, reméljük nem lesz túl döcögős az égi országút. Ha minden jól megy, ezen a fórumon fogom majd megosztani a személyes élményeimet................





................. folyt. köv.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése