2014. november 4., kedd

6. nap



        Az a gyönyörű a reggelikben, ahogyan itt tálalnak. Mindenből keveset, külön külön pici edényekben és nem mellesleg mindig meglepnek valamivel minket.











Ma két előadást nézünk meg aztán jön a szabadprogram. Már nagyon várjuk, házigazdáink összefogtak, hogy megmutassák nekünk a környéken található nevezetességeket. Kár, hogy az időjárás nem igazán kedvező.
A kanadaiaknak még szerencséjük van, különösen mivel "Birkák" című inkább életkép-, mint előadásuk szabadtéren egy akolban játszódik. Ezzel voltak már Magyarországon is 2006-ban a Sziget Fesztiválon, biztos vagyok benne, hogy ott is nagy sikere volt.


    Ezután átsétálunk a következő helyszínre, ahol két japán fiatal zenész-énekes képmutogatós játékát élvezhettük (Yoshito Harada). Csúnyán elered az eső az előadás végére, úgyhogy Beával ott ragadunk, mert se esernyő, se esőkabát nincs nálunk.
Ebéd: mivel a bőséges reggeli után még nem igazán vagyunk éhesek, úgy döntünk, hogy csak levest eszünk. A képek önmagukért beszélnek:







Klassz mi? Csak nagyon nehéz volt kinyerni egy picike hús-részt a rákból...
Megérkeznek házigazdáink, összesen 3 autóval visznek minket. Elsőként a Modern Művészetek Múzeumát vesszük célba, az Adachi múzeumot, ami - amellett, hogy rengeteg gyönyörű képet, festményt és kerámiát mutat be - arról is híres, hogy neki van a legszebb kertje egész Japánban. 




Annyira gyönyörű, hogy nem kockáztatják, hogy a látogatók kárt tegyenek benne, ezért ki se engedik őket a parkba (egy két rövid ösvényt kivéve), viszont hatalmas ablakokból engedik a fényképezést.





Azért így se csúnya, elfogadnám.
Újabb fél óra kocsikázás után pedig megérkezünk Japán egyik legrégebbi szamuráj kastélyába Matsue-ben.






Mivel Matsue legmagasabb pontján áll, remek a kilátás is. Odebent pedig szintenkén a szamurájok öltözeteit, fegyvereitl ehet látni, illetve 3 hatalmas terepasztalon Matsue város makettjét mutatják be a különböző korokban.

Hát ennyi fért bele a turista látnivalókba! Ugyanis ismét szétválunk, ki-ki a maga gazdájával vacsorázik Jánost kivéve, így viszont neki alkalma van megnézni a bolgár duó Gogol előadását az Orrot, ami az itt látott előadások közül neki a legjobban tetszik.
Yoshi szanék minket egy speciális vaslapos, sütős helyre visznek vacsorázni. Ilyen emlékünk is van már 2009-ből, de akkor  a tokiói változatot készítettük el, itt viszont az Osaka-style dívik.
Ízlik. Nagyon.....


Ez egyben Bea búcsúvacsorája is, holnap már neki a többiekkel együtt indulnia kell...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése